« تربیت کودک۱: باز طراحی جشن تولد برای کودکان »
این کودک به سه سالگی رسید یُقال له قل لا اله الا الله. اینجا باید به کودک بگوییم که هفت بار لا اله الا الله بگوید. حال در عدد ۷ چه خاصیتی است؟و در لا اله الا الله چه خاصیتی است؟ و در سن ۳ سال چه خاصیتی است؟
جشن تولدهای اسلامی اینها است، در این سن ها این کارها را میکنند. خوب است مدلی طراحی شود،
معمولاً سنین را نیز گفتهاند: ۲۰ ساله ها ،۳۰ ساله ها، ۴۰ ساله ها، هر کدام یک راهکاری دارد، بشود طراحی کرد. اینها که الان سر و ته ندارد و شمع فوت می کنند که معکوس است و شمع تولد را فوت می کنند و این فوت کردن خودش خاموشی است و با فضای ما تناسب ندارد و هیچ تذکری در آن نیست، هیچ ملکوتی در آن نیست. این که جشن تولد از کجا آمده را کار نداریم.
نمیشود این را یک اتفاق تذکر آفرین کرد؟ که یاد چیزی انسان بیفتد مقتضای سنش؟ نه اینکه حالا برای شصت ساله ها یک کفن ببریم یا مثلاً جمجمه ببریم و به او نشان دهیم که پیرمرد ۶۰ ساله، ببین دو روز دیگر این هستی. منظور این نیست میشود هنرمندانه کاری کرد که یک یادآوری هایی باشد.
بیایید این را طراحی کنیم، جشن تولد بچه سه ساله. حالا شما را نمی دانم ولی سرودی طراحی کرد و این سرود های مزخرف تولد تولد بیا شمع ها را فوت کن تا صد سال زنده باشی، لااقل بگویید بیا چیزی را روشن کن تا صد سال زنده باشی، خاموش می کنی؟!
این علامت مردن است تو نور این شمع را کشتی، بد می خواهی صدسال زنده باشی؟ لااقل بگو بیا این درخت را بکار تا صد سال زنده باشی، گل بکار یا گل را بو کن تا صد سال زنده باشی. و بعد مشهور میشود و کسی هم فکر نمیکند و فقط تکرار می کنیم ولی” ینظر الانسان الی طعامه ” بیاییم جشن بگیریم، طراحی کنیم، سرودی آماده کنیم که بچه سه ساله شد، هفت بار لا اله الا الله را تکرار کند.
یعنی هفت بند شعر بگوییم که بند آخرش لا اله الا الله باشد و بچه تکرار کند. میشود کارهای قشنگی کرد.
سن ۳ سال ( لا اله الا الله، توحید) سنی است که بچه را به سمت توحید میبریم، عالم صاحب دارد، بچه جان تو حالا به سن سه، به سن تکلم رسیدی و زبانت باز شده، خلاصه هفت بار بگو لا اله الا الله. قشنگ هم هست، بچه تازه کلمات را یاد میگیرد و میخواهد بگوید، خیلی شیرین است.
در جشن سه سالگی که به تکلم می رسد، انگار تکلم را با لا اله الا الله شروع کند. تکلم یعنی ارتباط برقرار کردن، یعنی اینکه من از این به بعد می توانم حرف هایم را به دیگران بگویم، به بقیه بفهمانم که چه چیزی میخواهم.
این بچه را از پوشک میگیرند، گشنه باشد یا بخواهد بخوابد، میگوید،حرف میزند، ارتباط برقرار میکند، تلفن دستش می دهند و صحبت میکند. دیگر بچه سه ساله می تواند به بقیه بفهماند که چیزی میخواهد و میگوید. در این سن هر آنچه را میخواهی بگو. بگو لا اله الا الله هفت بار، آن هم خدا را، در روابطم او را می خواهم، دنبال او میگردم و اول حرفی که تو تکلم می کنی این باشد و با توجه به اینکه میخواهد به زبانت بیاید.
بعضی روایت داریم که میگوید همین یک لا اله الا الله که میگوید تمام است، این پدر و مادر بار خود را بستهاند و غرض خلقت این بچه حاصل شد. اگر پدر و مادر بفهمند چه اثری از این لا اله الا الله بچه نصیب آنها میشود، کلاه خود را به عرش میاندازند.
و اصلا داریم که مورچهای به حضرت سلیمان گفت من بچه دار نمی شوم، حضرت سلیمان پرسید چرا بچه می خواهی؟
گفت می خواهم بچه بیارم که یک لا اله الا الله بگوید. زمین را به ذکر یک لا اله الا الله سنگین کنم. یک لا اله الا الله گو به زمین اضافه کنم. بچه بیاید و ادراکی از توحید کند. یک کلمه در حقانیت خدا شهادت دهد. یکی بیاید یک کامنت برای خدا بگذارد، یک کامنت دوستت دارم، یک کامنت وحدانیت. به این عشق آدم اقدام کند و بچه دار شود، بچه بیاوریم که یک لا اله الا الله بگوید.
« تربیت کودک۲: جشن ولایت »
خب خدا را گفتی، اینکه خدا را دوست داریم، خدا یکی هست، یک خدا داریم، حالا اینکه همه کاره عالم خدا است را نمی شود به این بچه
به این زبان گفت ولی همین لا اله الا الله را یاد بگیرد، همین عربی را هم یاد بگیرد، همین کلمه لا اله الا الله را یاد بگیرد.
حال این بچه را رها کنند و رها کنند به تناسب حکم موضوع. (برخی ترجمه اشتباه میکند، این بچه را رها کند به حسب حرف و دستور نه اینکه برود باغ وحش و یا به خیابان برود-یادبگیرد-). به این شکل رها کنند، تا چند وقت شود؟ سه سال و ۷ ماه و ۲۰ روز. بعد هفت مرتبه محمد رسول الله بگوید. الان دیگر بعد ۷ ماه و ۲۰ روز وقت اقرار به رسالت است ، ولایت است. چه خاصیتی در سن ۳ سال و ۷ ماه و ۲۰ روز است؟
خیلی قشنگ می شود، خیلی کارها میشود کرد؛ ما روی اینها کار نمی کنیم، بعد اگر اینها را دست غربیها بدهید، ۵۰۰ المان برای تان طراحی میکنند، المان های شیطانی.اما ما اینها را داریم ولی هیچ….
خیلی عجیب است، یک چیزی به اینها گفته شود تا کار کنند. عزیزان روانشناس و روانپزشک و این هایی که مخاطبین ما هستند و الحمدالله از همه جا داریم، قشر فرهیخته هم که خصوصاً بخش عمدهای از مخاطبین ما هستند، روی اینها کار کنند، یک عنوانی بگذاریم: مثلاً جشن رسالت، جشن ولایت
. چطور جشن تکلیف میگیریم؟ جشن ولایت بچه کی هست؟ سه سال و ۷ ماه و ۲۰ روز. و پدر و مادر از الان اینها را تقویم داشته باشند برای سه سال بچه، و سه سال و ۷ ماه و ۲۰ روز بچه. که این یک روز مبارکی هست و جشن بگیریم. یک روز خاصی است.
۴ سالش که شد، به او صلوات را یاد بدهیم. به او یاد بدهیم که هفت بار صلوات بگوید.
سه سالگی جشن توحید گرفتیم، سه سال و ۷ ماه و ۲۰ روز که بود جشن ولایت گرفتیم و چهار سالگی جشن صلوات اش هست. چقدر قشنگ میشود.
استفاده از مطالب این پایگاه با ذکر منبع بلا مانع است.
سلام و عرض ادب
یه جشن و ولیمه دیگری هم استاد برای زمانی که فرزندمان بزرگتر شدند و توانستند قرآن را قرائت کنند،فرمودند؟
اسم آن را میشه بفرمائید
سلام علیکم جناب آقای امینی خواه در یک خانواده مذهبی و نمازخوان بزرگ شدم مدتی هم طلبه بودم وارد سپاه شدم و با یک پاسدار ازدواج کردم مادر سه فرزندم بچه های خوبی هستند و درسخوان ولی به نماز اهمیت نمی دهند دیگه نمی دونم چکار کنم درمانده ام لطفا راهنمایی بفرمایید
فرزندانم پسر ۲۲ ساله و هجده ساله و دختر ۱۴ ساله
سلام ممنون از تمام تلاش هاتون عالی هستین
سلام و احترام، مبنا سن در روایات بر اساس سال قمری است یا شمسی؟
سلام و عرض ادب،من اولین بار هست جشن ۳سالگی را می شنوم که باید این طور اجرا شود.ممنون از لطف شما،من که بچهها یک بحول وقوع خدا بزرگ شدند ولطف خدا ولایتی هستن ولی این موضوع را برای نوه هایم بازگو می کنم.بسیار سپاس گزارم خداوند بر توفیقاتتون بیفزاید
🙏
سلام و عرض ادب.
طبق حدیث از امام صادق
سه سالگی ۷ بار لااله الاالله بگوید
۳ سال و ۷ ماه و ۲۰ روز محمد رسول الله
۴ سال صلوات
۵ سال است راست و چپ را یاد بگیرد و سجده کند.
۶ سال هر مقدار از وضو را که بتواند یاد بگیرد
۷ سال نماز بخواند
من به فضل الهی برای فرزندم اجرا کردم.
سه سالگی برایش جشن توحید گرفتم
بعد جشن رسالت
بعد جشن صلوات
و الان که پنج سالش هست جشن شکر
که سجده کند
ان شالله خدا توفیق بده ۶ سالکی جشن وضو
و ۷ سالکی جشن نماز برایش بگیرم.
چقدر این جشن ها برایش ماندگار شده و بارها این اذکار را تکرار میکند
عرض ادب و احترام خدمت استاد گرانقدر
این جشن توحید که فرمودید هنگام ۳ سالگی کودک از طرف کودک گفته شود و فرمودید که هنگام بازشدن تکلم کودک همان ۳ سالگی میباشد، برای کودک هایی که بازشدن تکلم آنها زودتر انجام میپذیرد چگونه است؟ پسر بنده شکرخدا بعد از ۲ سالگی اکثر کلمه هارو به زبون میاره و کاملا اطرافیان رو از اینکه چی میخواد آگاه میکنه حتی صلوات هم نشونش دادیم، میخواستم بدونم همون ۳ سالگی که رسید جشن توحید رو اجرا کنیم یا زودتر از آن؟
با تشکر از شما استاد عزیز!
سلام علیکم، ظاهرا مبنا بر اساس سن باز شدن تکلم کودک میباشد.
ولی در هر صورت بازهم چندان تفاوتی نمیکند این یک سال اختلاف، آنچه که مهم است نفس خود این عمل است که در تربیت کودک نقش بسیاری دارد.
سلام وادب
خداوند معرفت و بصیرت ومعارف اهل بیت علیهم السلام را عنایت بفرمایید خداوند به آقا مصطفی امینی خواه عزت ونفس حق عطا نماید
خدایا کمکم کن بحق لا اله الا الله
سلام خدا شما رو حفظ کنه و انشاالله در برنامه پر مخاطب سمت خدا مطالب زیبایتان رو از سیمای جمهوری اسلامی شنونده و بیننده باشیم
دعا کنید بتونیم خودمونو به تکامل برسونیم و بتونیم بچه هامونو در رسیدن به تکامل یاری کنیم
ممنون از مطالبتون.عالی بودن.ان شاءالله به کار میبندیم
من چند ماه پیش فرزند ۱۵ ساله ی خودمو طی تصادف از دست دادم.براش دعا کنید به جایگاهی که آرزوشو داشت برسه و با امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف برگرده و در رکاب ایشون به شهادت برسه
به به پادکست جدید👌
اونم با چه موضوع پرکاربردی که همه والدین به نوعی امروزه درگیرش هستن
سلام، چقدر گرفتن این جشن تولد ولایت قشنگ بود
اگه پدر و مادر ها بتونن این نوع برنامه ها رو اجرا کنند، خیلی نقش تربیتی فوق العاده ای تو رشد معنوی کودکان شون میذاره