متن پادکست:
یک بخش از هزینه های خمس، مربوط به حوزه ها است. برخی از افراد و شخصیت های علمی الازهر آمده بودند و حوزه علمیه قم را دیده بودند ، گفته بودند که شما به چه شکلی این حوزه را اداره میکنید؟
گفته بودند که شخصیت نخبه های دینی ما در اثر این پولی است که گردش اقتصادی از یک پنجم مازاد درآمد سالیانه مردم است و هیچ وابسته به هیچ نهاد و ارگانی نیست. فقط وابسته به مردم است و فقط نسبت به مردم پاسخگو است. از اغنیاء میگیرد و به فقرا میدهد.
میگوید اینها به قول ما کف و خون قاتى کرده بودند. آیتالله مکارم میفرمایند که یکی از آنها گفته بود که اگر من به کشورم برگردم، ما تبلیغ میکنیم که ما نظام علمی خودمان را به این شکل و با پولی که از سمت مردم جمع میشود، اداره کنیم؛ چون معمولاً نهادهای علمی در دنیا وابسته به حکومت ها و نهادهای قدرت هستند و این میشود وضعیت فعلی ما، این الازهر مصر و این دانشگاههای مختلف دنیا است و یک تشر هم زده شود، ساکت میشوند.
تنها مکانی که چهارده قرن است که هرچه حکومت، رئیسها و دولت ها که آمده اند و رفته اند و اینها به هیچیک تن نداده اند، حتی نسبت به حکومت آخوندی، حوزه علمیه بوده است.
در همین زمان حال هم حوزه علمیه، بهترین و بیشترین انتقادات را نسبت به حکومت خودمان دارد و مراجع عظام تقلید، انتقاداتشان نسبت به حکومت آزادانه و راحت است. همین حکومتی که بهاصطلاح حکومت آخوندی بهحساب میآید. این آزادگی و حریت به اینکه هیچگاه دست آنها در جیب هیچیک از حکومتها نبوده است و همیشه از طرف مردم تأمینشدهاند.
این نکته عجیبی است در مورد ساختار اقتصادی حوزه ها که البته خمس لزوماً در حوزهها مصرف نمیشود و یکبخشی از هزینه های خمس مربوط به حوزه ها است و تربیت این افرادی که مبلغین دین هستند و شخصیت های نخبه دینی ما در اثر این پولی است که گردش اقتصادی از یکپنجم پول مازاد درآمد سالیانه مردم است.
استفاده از مطالب این پایگاه با ذکر منبع بلا مانع است.