متن پادکست :
«فرمول خواستن»
انسان ها متأثر از عالم خود هستند. این هایی که نیاز ما است، متناسب با عالم ما است.
مشکل ما توانستن و نتوانستن ما نیست. بلکه مشکل ما خواستن و یا نخواستن ما است. گفتیم که خب چرا انسان نمیخواهد؟
چون احساس نیاز نسبت به آن نمیکند. آن چیزی را میخواهیم که احساس نیاز کنیم. نیاز ما اگر نبود، ولو چیز خوب هم باشد، انسان از آن استفاده نمیکند؛ به عنوان مثال در اینجا؛ مثلاً شیر آب است، نان اگر باشد، غذایی باشد، وقتی انسان نیاز ندارد، انسان نمیخواهد. غذا نمیخواهد، آب نمیخواهد؛ چون احساس نیاز به آنها نمیکند.
این احساس نیاز از چه چیزی شکل میگیرد؟ از حال و هوایی که انسان برمیدارد که از آن به یک عالمی تعبیر کردهایم. دیده اید که میگویند، عالم جوانی این است دیگر. عالم مجردی این است دیگر. عالم انسان های مشهور به این شکل است. عالم انسان های خواننده به این شکل است. عالم که میگویند، انسان ها متأثر از عالم خودشان است. هرکدام از ما، در یک عالمی سیر میکنیم. این هایی که نیاز ما هستند، متناسب با عالم ما است.
کرونای ما، درد و غصه آن، اربعین، هیئت های امام حسین (ع) است. در فضاهای طلبگی؛ به عنوان مثال کلاسهای درس ما است که تعطیلشده است. اینها در حال حاضر غصه ما هستند.
هر فردی در عالم خودش است. یک پدیده و یک اتفاق واحد است، انسانها برحسب عالم خودشان، هر فردی یک زاویهای دارد. هر فردی یک دردی دارد. عالم به چه شکلی، شکل میگیرد؟
بر اساس روابط و تعلقات ما. با چه افرادی حشرونشر داریم. با چه افرادی مرتبط هستیم و به چه افرادی علاقه داریم و از چه افرادی نفرت داریم.
«إِنَّمَا یَجْمَعُ القوم السُّخْطُ والرِّضَا؛ انسانها را محبتها و رضایتها و کینهها و نفرتها است که دورهم جمع میکند.»
من و شما که الآن در اینجا جمع شده ایم، علاقه های مشترک داشتیم؛ عالم ما هم مشترک است. لوتی ها زمانی که به هم میرسند، با چه چیزی صفا میکنند؟ بچه های هیئتی زمانی که به هم میرسند با چه چیزی صفا میکنند؟
بچه های پولدار که به هم میرسند، با چه چیزی صفا میکنند؟ شما کدام پیج های اینستاگرام را پیگیری میکنید؟ انسانهایی که از جنس عالم تو هستند. انسانهایی که علاقه آنها، شکل علاقه های تو است. اینها از جنس شما هستند.
دردها، خواستههایتان و اراده شما مشترک است. و زمانی که این افراد دورهم جمع میشوند، این ارادهها مضاعف میشود. دورهم که جمع میشوند، تقویت میشوند. همدیگر را که میبینند، انرژی میگیرند.
علاقههای مشترک داشتیم و عالم ما هم مشترک است. این عالم مشترک میشود. پس شد اراده و خواستن اثر احساس نیاز، احساس نیاز اثر حضور در یک عالم، حضور در یک عالم اثر تعلقات ما، علاقههای قلبی ما، ما را در یکجا جمع میکند و به ما یک عالمی میدهد.
خب اگر ما بخواهیم اراده خود را تقویت کنیم، هر یک از این قطعات را که بر روی آنها کارکنیم، اراده ما قوی میشود.
میتوانیم بر روی خواستن خودمان کارکنیم که غربیها بر روی این مورد خیلی مانور میدهند. برخی از آنها میگویند که اراده؛ مانند عضله میماند و عضله را باید تقویت کرد.
یکی از بحثهای مشهور در اراده در بحثهای روانشناسی غرب است و هر چیزی که اراده شما را تقویت کند و این؛ یعنی خواستن های شما را مدیریت کند. این عضله را قوی میکنید و این عضله به درد شما خواهد خورد؛ مانند اینکه یک نفر میخواهد وزنه بزند، هر چیزی که دستش را قوی کند در وزنه زدن به او کمک میکند. کپسول گاز هم بلند کند عضله قوی میشود. هر چیزی که خواستنهای ما را تقویت کند، باعث شود که ما یکچیزی را بخواهیم و محققش کنیم. آنها میگویند که خواستن باعث تقویت اراده میشود. این میشود عالم مشترک.
پس شد اراده و خواستن اثر احساس نیاز. احساس نیاز اثر حضور در یک عالم. حضور در یک عالم اثر تعلقات ما. علاقه های قلبی ما، ما را یکجا جمع میکند و به ما یک عالمی میدهد.
استفاده از مطالب این پایگاه با ذکر منبع بلا مانع است.
دیدگاه خود را بنویسید: