کاظم به چه معناست؟ یعنی چاهی که بهسختی بتوان از آن آب خارج کرد.
ما چه چیزی میگوییم؟ فروخورنده خشم! این ترجمه خنده دار است.
در معاجم، کتاب لغت گفته اند که: « إذا کَظَمَ قِرْبَتَهُ إِذَا شَدَّ رأسها؛ کسی که سر رأس مَشک خود را محکم میبندد، به او کَظَمَ قِرْبَتَهُ میگویند؛ این کاظم است»؛ مشک خود را کظم میکند.
وقتی جوری رفتار میکند که قطرهای آب از مشک خارج نشود، او را کاظم میگویند.
دقت فرمودید که کاظم به چه معناست. چاهی که بهسختی میتوان از آن آب خارج کرد. آنقدر که بالای چاه تنگ است و نمیتوان از آن مشک انداخت و آب را بالا کشید که به آن الکاظمه به میگویند.. این چاه کاظم است از آن چیزی خارج نمیشود. فروبردن خشم کجا و این کجا! چقدر تعبیر دقیق است.
در قرآن هم «الْکاظِمِینَ الْغَیْظَ» که وجود دارد؛ یعنی فردی که زمان خشم یکذره از خودش چیزی را بروز نمیدهد. یکزمانی است که صبر میکند؛ یکزمانی است که حلم میورزد؛ یکزمانی است که کظم میکند. یکسر سوزن بروز نمیدهد. امام کاظم علیه السلام با کظماش شیعه را به طرز استثنائی و اعجابآور حفظ میکند.
رهبری: در روایت دارد که کسی از اصحاب گفت که این جوان این فرزند، موسی بن جعفرعلیه السلام این مسئولیت را برعهدهگرفته است، درحالیکه «وَ سَیفُ هارونَ تَقطُرُ دَما؛ خون از شمشیر هارون میچکد»، یک همچنین وضعیتی. این بزرگوار توانستند در همان شرایط دشوار، خط روشن سیره ی نبوی و معارف قرآنی و اسلامی را در بین جامعه ی مسلمین توسعه بدهند و دلها را به مکتب اهلبیت و خاندان پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم نزدیک کنند.
امام کاظم علیه السلام با کظماش شیعه را حفظ میکند.
استفاده از مطالب این پایگاه با ذکر منبع بلا مانع است.
دیدگاه خود را بنویسید: