“ملکوت سخن چینی”
«مَن مَشی فی نمیمهٍ بینَ الاثنینِ» کسی که برای سخن چینی بین دو نفر قدم برمیدارد و رفتوآمد میکند. این سخن چینی کردن، حرف بردن هایی که حرف یکی را به دیگری منتقل میکند و بین دو نفر فتنه میکند. دلآشوب بین دو نفر و نسبت به همدیگر ایجاد میکند و فاصله ایجاد میکند و رخنه عاطفی ایجاد میشود؛ این سخن چینی میشود. برفرض هم کسی پشت سر کسی حرف بدی زد، شما نه تنها حق ندارید آن را نقل کنید بلکه باید شما بروید و آن را به طور خوب بیان کنید و نقل کنید یا اگر میان حرفهایش کلماتی خوب و دلالت بر مهربانی داشته است، آنها را نقل کنید یا اینکه درگذشته حرفهای مهربانانه زده است، آنها را دوباره تکرار کنید، تأکید کنید و یادآوری نمایید. گاهی گفته است، همین را هم گفته است و قصدش هم همین بوده است و این فرد همین حرف را نقل میکند. «سَلَطَ اللهُ علیه فی قبرهِ ناراً تُحرقُهُ الی یومِ القیمهِ» این فرد چون تمام زندگیاش را با آتش زندگی کرده است، خداوند هم آتش را در قبر او بر او مسلط میکند و این قبر هم که میگوییم، قبر سیمانی و بتنی نیست.
ملکوت او؛ یعنی برزخ او. هر وقت فی قبرِ میآید، منظور او عالم برزخ است؛ یعنی حیات برزخی او. همه حیات برزخی او را آتش پوشانده است. تمام آن آتش است. اینزمانی که حرف میزد، تماماً آتش میانداخت. کسی پشت سر کسی حرفی زده بود به فرد دیگری میگفت. چون زمانی که میگوید، آن فرد هم عصبانی شده و آنهم حرفی میزند و همین حرف را به گوینده منتقل میکند. گاهی هم راست است. اگر دروغ باشد، تهمت میشود و اگر پنهانی و مخفی باشد، غیبت میشود. اگر پنهان و مخفی نباشد، دروغ هم نباشد، سخنچینی میشود.
«تحرقوه یوم القیامه» تا قیامت میسوزد. پس معلوم میشود این سوختن برای برزخ اوست؛ یعنی تمام قبر او تا قیامت در آتش است. این مربوط به قبر اوست. یکی از تفاوتهای برزخ و قیامت را اگر بخواهم خدمتتان عرض کنم، عالم برزخ، عالم بروز عمل است. عالم قیامت، عالم بروز علم است. خب چرا تا قیامت میسوزاند؟ یعنی بعد از قیامت آرام میشود؟ نه تا اینجا جنبه عملش بود که آتش را مانند عمل دید. آنسو جنبه علم است. قیامت اینها بروز پیدا میکنند.
«التی تطلع علی الافئده» دیگر فواید بروز میکند. در اینجا عمل بروز میکند. در آنجا آتشی که در دلها انداخته است در زندگیها انداخته است در روابط انداخته است در قیامت جلوه میکنند.
«اذا خرج من قبرِهِ سَلَطَ اللهُ علیهِ تنیناً اسودَ ینهشُ لَحمَهُ حتی یدخُلَ النارَ» وقتی هم که از برزخ خارج میشود تا وارد جهنم شود از دالان ورودی جهنم؛ یعنی زمانی که از برزخ خارج میشود تا زمانی که وارد جهنم قیامتی شود، یک اژدهای سیاهی مدام او را میگزند به دلیل اینکه با حرفهایش باعث گزش شده بود.
خدا کند این حرفها باورمان شود. این حرفها اگر باورمان شود، ریشه خیلی از مشکلات ما حل میشود. خیلی از مسائلمان حل میشود. مسائل و مشکلات جامعه ما چه چیزهایی هستند؟ همینها هستند. دوبههمزنیها، نفرت پراکنیها، اینها همگی اقسام مختلفی از دوبههمزنیها، زیرآب زنیها که جنبه ملکوتی آنها به این شکل است.
استفاده از مطالب این پایگاه با ذکر منبع بلا مانع است.
درود خدا بر استاد خبره و کم نظیر حوزه و دانشگاه استاد امینی خواه عزیز
سلام عالی هست خداوند متعال شما را حفظ کند از داراب فارس