برنامه روزنامه به سفارش بزرگان

سلام خسته نباشید اگر بخواهیم برنامه روزانه داشته باشیم چه دعاهایی خواندن هر روزه سفارش شده ؟ علما کدوم دعاها رو هر روز می خواندند؟ وچه خواصی دارند؟؟

حجت الاسلام امینی خواه :

سلام علیکم
آنچه سفارش اساتید و بزرگان بود به این نحو بود
۱ نماز شب و سحرخیزی به این صورت که اگر شد دقایقی پیش از اذان صبح یازده رکعت نماز شب خوانده شود اگر ممکن نبود سه رکعت پایانی آن خوانده شود اگر باز هم ممکن بود و بیداری سحر سخت بود بعد از نیمه شب شرعی یازده رکعت نماز خوانده شود باز هم اگر دشوار بود بعد از نیمه شب شرعی سه رکعت نماز شب به جا آورده شود باز هم اگر به این صورت ممکن نبود قضای نماز شب برای همه یازده رکعت به جا آورده شود ترجیحاً بعد از نماز صبح یا بعد از نماز عصر. باز هم اگر ممکن نبود قضای ۳ رکعت نماز شب یعنی نماز شفع و وتر به جا آورده شود بعد از نماز صبح یا بعد از نماز عصر. باز هم اگر ممکن نبود قضای یازده حرکت یا سه رکعت در طول مسیر و در حال راه رفتن یا نشسته به هر نحوی که ممکن بود ادا شود. برخی اساتید می فرمودند ۲۴ ساعتی بر شما نگذشته باشد مگر اینکه نماز شب خوانده باشید یا ادا یا قضا که البته رمز توفیق نماز شب به نحو ادا انجام نماز شب به نحوی قضاست.
.۲ بعد از نماز صبح دعای عهد خوانده شود.و به مادر امام زمان هدیه داده شود اگر برایتان ممکن بود سوره توحید به نیت هدیه به همه اموات مسلمین و شیعیان بخوانید که این در طول روز برای انسان عصمت صغری ایجاد می‌کند.
۳ کارهای معمول روزانه را با عزم جدی و نیت خالص شروع کنیم و در ابتدای صبح تصمیم بگیریم که در طول روز هیچ گناه عمدی از ما سر نزند.
۴ ذکر شریف استغفار و صلوات را در طول روز به هر میزان که مقدور است به جا آوریم ترجیحاً ۷۰ بار یا صد بار.
۵ زیارت عاشورا اگر قصد خواندن صد لعن و صد سلام دارید زیارت عاشورای معروفه و اگر این قصد را ندارید زیارت عاشورای غیر معروفه را بخوانید هر چند زیارت عاشورای معروفه نیز به هر نحو خوانده شود اشکالی ندارد.
۶ شبها سور مسبحات که شامل شش سوره حدید حشر صف تغابن جمعه و اعلی است را پیش از خواب بخوانید اگر دشوار بود سوره حدید و حشر و اگر باز هم ممکن نبود فقط سوره حشر خوانده شود.
۷ شب ها پیش از خواب یک محاسبه کلی نسبت به اعمال روز انجام شود. البته در ابتدای امر برای این که برای نفس زدگی پیش نیاید این محاسبه به صورت کلی باشد و بین ۳ تا ۵ دقیقه کلیت اعمال روز بررسی شود که خدایی نکرده گناهی در این روز از ما سر نزده باشد و اگر گناهی سرزده از آن استغفار کنیم و اگر حق الناس است صاحب حق را راضی کنیم. این محاسبه می تواند در بین الطلوعین هم انجام شود.
آنچه که بسیار مهم است مراقبه در طول روز است که مراقبه عمومی و ابتدایی که بر همه ما لازم و واجب است مراقبه در حلال و حرام است بانیت انجام دستور الهی یعنی کارهای حلال را به دلیل آنکه خدا حلال دانسته انجام می دهیم و کارهای حرام را به دلیل آنکه خدا حرام دانسته ترک می کنیم. این مراقبه افضل تمام اعمال در طول روز است است و بقیه اعمال نیز از باب کمک به مراقبه اثر دارد و مفید است.
این برنامه کلی بود که غالباً علما در طول روز مراعات می کردند البته بنا به رشد انسان نیز کما و کیفا ارتقا پیدا می کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *