متن پادکست :
«تربیت فرزند ۲»
حیوانات عزم و اراده ندارند؛ زیرا تمام فعالیتها و اهداف حیوانات اعم از غذا خوردن، جفتگیری و جستجو محلی برای زندگی در یکچیز خلاصه میشود و آن نمردن است. اگر کسی خواستهاش در این دنیا همین باشد سطح او در این دنیا حیوانی است. وقتی سطح انسان حیوانی بود اصلاً فاقد عزم و اراده است.
نمیرید جواب قانعکنندهای نیست به بچه میگویید که غذایت را بخور بزرگ بشوی.
_خب که چه بشود؟
بیشتر زنده بمانی.
_خب گاوها همغذا میخوردند تا بیشتر زنده بمانند پس فرق من با گاو چیست؟ او هم میخورد تازنده بماند و نمیرد.
انتهای چیزی که از فرزند میخواهید این است که گاو باشد؟ باید خوشحال بود اگر بچه زیر بار نمیرود.
انسان به نمردن نمیاندیشد بلکه به کیفیت مردن فکر میکند؛ زیرا برای انسان عاقل واضح است که همهچیزتمام میشود.
حیوانات همه سعیشان را میکنند تا نمیرند و آخر همه میمیرند. شما باید بگویی ما ثانیه ثانیه در حال مردن هستیم. برای تو مرگی شکوهمند و افتخارآمیز آرزو میکنم. البته بچه بهدرستی با مرگ ارتباط برقرار نمیکند؛ اما با از دست دادن و از دست رفتن میتواند ارتباط برقرار بکند. فرزندم تو مداد، تراش، کتاب و دفتر داشتی استفاده کردی و تمام شد. روز اول که به تو مداد دادم به تو نگفتم سعی کن بهگونهای استفاده بکنی که تمام نشود. مداد دوام ندارد شما باید به بچه بگویید چگونه کیفیت زوال را برای آن تعیین کند نه اینکه تمام نشود. حرف ما در رابطه باکیفیت از دست دادن است نه در راستای از دست نرفتن. ما کودکی، جوانی، سلامتی و زیبای خویش را از دست میدهیم.
از بچگی به فرزند بیاموزیم چیزهایی که از دست میدهد را چگونه استفاده بکند که بهرهاش را ببرد و در آخر راحت از دست بدهد. نصیحت حضرت یعقوب (ع) به فرزندانش این بود: «یَا بَنِیَّ إِنَّ اللَّهَ اصْطَفَى لَکُمُ الدِّینَ فَلَا تَمُوتُنَّ إِلَّا وَأَنْتُمْ مُسْلِمُونَ»؛ ببینید هنگامیکه در قرآن یک پدر فرزندانش را تربیت میکند به آنان چه میگوید؟ همه شما میمیرید، سعی کنید مسلمان به میرید. در رابطه باکیفیت زوال صحبت میکند، ازاینجا نقطه انسانی شروع میشود و اراده شکل میگیرد.
استفاده از مطالب این پایگاه با ذکر منبع بلا مانع است.
دیدگاه خود را بنویسید: