من مطلبی نوشته بودم برای یک شهید، که تو علی وار و بی نام و نشان به فرزندان شهدا سر می زدی و در یک جمله دیگر چون این شهادت شهید غریبانه بود و خانه اش خالی از عزادار نوشتم رفتنت غربت خانه علی را برایمان تداعی کرد.
شخصی مطلبی نوشته بود که نباید حضرت علی را با افراد عادی مقایسه کرد و این حدیث رو برام گذاشته بودن.
«لَا یقَاس بِآلِ محَمَّدٍ صلی الله و علیه وآله مِنْ هَذِهِ الْأ مَّهِ أَحَدٌ وَ لَا یسَوَّى بِهِمْ مَنْ جَرَتْ نِعْمَتهمْ عَلَیْهِ أَبَداً همْ أَسَاس الدِّینِ وَ عِمَاد الْیَقِینِ إِلَیْهِمْ یَفِیء الْغَالِی وَ بِهِمْ یلْحَق التَّالِی وَ لَهمْ خَصَائِص حَقِّ الْوِلَایَهِ وَ فِیهِم الْوَصِیَّه وَ الْوِرَاثَه الْآنَ إِذْ رَجَعَ الْحَقّ إِلَى أَهْلِهِ وَ نقِلَ إِلَى منْتَقَلِه» ۱
امیر متقیان علی علیه السلام در این فراز از خطبه ی دلنشین و نورانی خویش به معرفی جایگاه و موقعیت بلند اهل بیت پیامبر (صلوات الله علیهم اجمعین) می پردازد و در این باره به زیبایی می فرماید: کسى را با خاندان رسالت نمى شود مقایسه کرد و آنان که پرورده نعمت هدایت اهل بیت پیامبرند با آنان برابر نخواهند بود.
می خواستم بدونم واقعا نوشته من در حکم این حدیث هست؟
ممنون میشم زود جواب بدید.
حجت الاسلام امینی خواه :
سلام علیکم
خیر. اینگونه موارد مصداق قیاس به حساب نمیآید و از این قبیل روایت داریم که حضرت فرمودند نسبت مالک به من، نسبت من است به پیامبر اکرم (ص) و اینجور تعابیری که مشابه آن در این روایت است، قیاس به حساب نمیآید.
بدون دیدگاه