فلسفه بلاها و ابتلائات

سلام علیکم.
استاد من یک پاسخی رو از شما خوندم که فرموده بودید فلسفه این امتحانات برای رسیدن به حالت اضطراره و این به علّت گناهان مردم و مسئولین نیست.خوب این جا چند مسئله پیش می آید.
اگر میفرمایید که اینها به خاطر گناهان مردم نیست کافی است یک بار با هم به خاطرات شهدای همین مشهد خودمان بیندازیم. داستانهایی از آنها اکنون داریم که در بین قویترین بچه های مذهبی ما شاید همانند شهدا نباشد و وقتی نگاه به عملکرد مردم و خود میکنیم می بینیم خیلی از راه شهدا فاصله گرفته ایم(مثلا ما الآن بچه های مذهبی ما اکثرا جرئت امر به معروف و نهی از منکر را هم ندارند،…(ادامه در سوال بعدی..)
…(ادامه سؤال قبلی) حال آنکه در خاطرات شهدا شاید اصلا نتوانید شهیدی پیدا کنید که امر به معروف و نهی از منکر جزو خصوصیات بارز اخلاقیش نباشد. در چنین شرایطی آیا باز هم میتوان گفت ابتلائات صرفا جهت رسیدن به اضطرارند و به خاطر گناهان نیست.
۲. آیا ممکن است قبل از رسیدن به تمدن اسلامی،ظهور رخ دهد؟
یعنی حتما ما باید مراحل پنج گانه را طی کنیم تا امام زمان تشریف بیاورند یا صرف رسیدن به اضطرار کافیست؟

حجت الاسلام امینی خواه :

سلام علیکم.
همه بلاها برای رسیدن به اضطرار است و بخشی از اضطرار برای این است که انسان به گناه خودش پی ببرد و توبه کند.
نکته بعدی اینکه اساسا تمدن اسلامی، خود ظهور است و آن پنج مرحله ای که گفته می شود، بواسطه امام زمان (علیه السلام) تکمیل می شود.
هرچند عقلا ممکن است این پنج مرحله میسر شود ولی آنچه در عالم واقع رخ خواهد داد، انجام شدن تمام مراحل با هم، جز در دوران ظهور نخواهد بود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب

خاطره مشهد

شاه کلید در رفع حوائج…

ویدئو

اندرونی حرم…

ویدئو

وقوف چهل روزه…

عهد ماه ذی القعده

سلسله مباحث سیره چهارده معصوم

محل قرار

تخریب حرم بقیع

پناهگاه

جایگاه رفیع

امام تعالی

باشگاه بدن‌سازی