صحت حدیث

باسلام خدمت استاد امینی خواه
سوال:
علِی بْنُ إِبْرَاهِیمَ عَنْ هَارُونَ بْنِ مُسْلِمٍ عَنْ مَسْعَدَهَ بْنِ زِیادٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اَللَّهِ عَلَیهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ قَالَ أَمِیرُ اَلْمُؤْمِنِینَ عَلَیهِ اَلسَّلاَمُ: إِیاکمْ وَ نِکاحَ اَلزِّنْجِ فَإِنَّهُ خَلْقٌ مُشَوَّهٌ.

ترجمه:مسعده بن زیاد گوید: امام صادق فرمود: امیر المؤمنین فرمود:شما را از ازدواج با زنجیان (آفریقایی ها) برحذر می دارم؛ چون اینها مخلوقاتی زشت اند. (الکافی(الشیخ الکلینی ج۱۰-ص۶۴۵)

نظر شما در مورد حدیث بالا چیست؟؟
اگر صحیح است کمی توضیح دهید.

باتشکر.

حجت الاسلام امینی خواه :

سلام علیکم
این قبیل از سفارش‌های ائمه اطهار(ع)، به معنای حرمت ازدواج با این افراد نیست، پس می‌توان با آنان ازدواج کرد؛ زیرا این توصیه‌ها با توجه به واقعیت‌های جامعه که در نظر امام معصوم(ع) بوده است، فقط شامل مردمی می‌شود که مورد خطاب بوده‌اند و عمومیت ندارند.
در برخی از این روایات، علت‌هایی ذکر شده است که از باب «العله تعمم و تخصص»؛ می‌توان چنین نتیجه گرفت که: هر گاه این علت، در مردم هر عصر و شهری وجود داشته باشد، همان حکم هم جاری است، به عنوان مثال: اگر زنان؛ در منطقه‌ای، نجابت نداشته باشند، روایت منع از ازدواج، شامل آنان می‌شود، و اگر مردم منطقه‌ای که در روایت از آنان به غیر نجیب یاد شده، امروز دارای دختران و زنان نجیب و پاک‌دامن باشند، قطعاً؛ روایت منع از ازدواج شامل آنان نمی‌شود.
در منابع اهل سنت نیز چنین مواردی وجود دارد، و مختص به منابع حدیثی شیعه نیست.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *