سلام علیکم. آیا با فطریه و کفاره فطریه، می توان بدهی والدین نیازمند (واجب النفقه) از قبیل اقساط بانکی، شارژ آپارتمان، قبوض آب و برق و گاز و تلفن و… را پرداخت نمود؟ اگر پاسخ مثبت است، آیا حتماً باید ۱۰۰٪ مطمئن شویم که در این موضوع مصرف شده و یا صرفاً اگر به والدین نیازمند بگوییم این پولی که می دهیم جهت پرداخت موارد فوق است، کفایت می کند؟ یا مثلاً خودمان اقساط بانکی، شارژ و قبوض آنها را با استفاده از فطریه و کفاره پرداخت کنیم؟ لطفا درصورت امکان کامل توضیح بفرمایید، متشکرم

حجت الاسلام امینی خواه :

سلام علیکم
طبق نظر همه مراجع تقلید ما نمی‌توانیم زکات فطره خودمان را به افرادی که واجب‌النفقه ما هستند، پرداخت کنیم؛ یعنی اگر پدر و مادر و یا فرزندان ما فقیر هستند، نمی‌توانیم زکات فطره‌مان را به این افراد بدهیم، فرقی ندارد که این دختر و پسر مجرد، متأهل، با پدر و مادر زندگی می‌کنند یا زندگی مستقلی دارند، در شهر دیگری زندگی می‌کنند، هیچ یکی از این موارد در پرداخت زکات فطره تفاوتی ندارد.

اگر این افراد فقیر باشند و ما توان مالی داریم، واجب است از نظر مالی آن‌ها را تأمین کنیم؛ اما از پول زکات فطره و کفاره نمی‌شود به آن‌ها کمک کرد، اما پرداخت زکات فطره به عمه، خاله، برادر و خواهر، عروس، داماد اشکالی ندارد.

پرداخت زکات براى اداى دین و یا مایحتاجى که تأمین آن بر شخص واجب نیست اشکال ندارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب

نگاه معادل

سنت الهی

ویدئو

معجزه صلوات

ویدئو

دوگانه دین و دنیا

روضه شام غریبان