جمعه های کربلا

جمعه های کربلا

00:08:03
44

متن
‼ توجه: متن زیر توسط هوش مصنوعی تایپ شده است ‼
بسم الله الرحمن الرحیم
خدا را شکر می‌کنیم که توفیق زیارت امام حسین (علیه السلام) در کربلا، آن هم شب جمعه را نصیب ما کرد. واقعاً باید شاکر این نعمت و این توفیق بود، در این شب رحمت، مغفرت و برکت و شب خاص زیارت امام حسین (علیه السلام). یک شب مانده به شب‌های قدر، در شب هجدهم ماه مبارک رمضان، مهمان کربلا هستیم و مهمان بانوی ۱۸ ساله، حضرت زهرا (سلام الله علیها).
در مورد زیارت کربلا حرف زیاد است؛ هم فضیلت زیارت کربلا و فضائل امام حسین (علیه السلام)، هم در آداب زیارت کربلا. بنده هم بنا بود امشب با توجه به اینکه ساعت ده جلسه دیگری داریم، پنج دقیقه به ده "رفع زحمت بکنم". رأس نُه و نیم قرار بود شروع بکنیم و یک ربع تأخیر داشتیم، دیگر عملاً حدوداً ده دقیقه عرض حقیر می‌شود. حالا ان‌شاءالله در فرصت دیگری شرایط گفت‌وگو پیش بیاید.
من فقط یک روایت عرض بکنم در مورد فضیلت زیارت شب جمعه امام حسین (علیه السلام). عبارات متعددی داریم، یکی‌اش را من فقط بخوانم؛ دیگر حالا وقت نیست، حتی سه دقیقه وقت کمتر می‌شود. فرمود امام صادق (علیه السلام): "مَن زارَ قَبرَ الحسین علیه السلام فی کلّ جمعه". اگر کسی موفق بشود هر جمعه زائر امام حسین (علیه السلام) شود. خب ما کمی دور از ذهنمان است که هر جمعه و شب جمعه توفیق و مسیرمان شود.
یک جلسه‌ای بودیم یک ماه پیش در مشهد. مجری برنامه به بنده گفت: "من حالا یادم نیست سال گذشته یا سال قبلش، در یک سال چهل بار یا پنجاه بار شب جمعه کربلا مشرف شده‌ام." اظهار لطف هم داشت، گفت که "مطالب تو را پیگیری می‌کردم." گفتم: "چطور؟" گفت: "عجیب نیست اگر خدا روزی بکند." باز یکی دیگر را هفته پیش دیدیم، معلمی در تهران، یکی از دوستان هر هفته شب جمعه کربلاست، مگر موارد نادری. باز یک آقای دیگری در حرم حضرت عباس (علیه السلام) است. یکی از دوستان چند وقت پیش ایشان را نشان داد، هر هفته کربلاست، دیگر حتی سلامت جسمی هم مثل ماها ندارد، خودش نمی‌تواند بیاید، یکی باید بیاوردش. برای امام حسین (علیه السلام) اگر طلبه دور از ذهن نیست که هر شب جمعه کربلا باشد. اگر هم نشد، به هر حال از همان راه دور به ما گفتند که ولو شده روی یک بلندی سلامی بدهید به سمت کربلا، این می‌رسد.
فرمود: "اگر کسی هر شب جمعه کربلا بیاید، غفر الله له." البته خدا قطعاً او را مورد مغفرت قرار می‌دهد. "وَ لَم یَخرُج مِنَ الدُّنیا وَ فی نَفسِهِ حَسرَهٌ مِنها." با حسرتی از دنیا نمی‌رود. خیلی این تعبیر عجیب است! حسرتی به دل ندارد وقتی دارد از دنیا می‌رود. هر چه خواسته خدا به او داده است. "وَ کانَ مَسکَنُهُ مَعَ الحُسینِ بنِ علیِّ علیه السلام." خانه‌اش هم در بهشت کنار امام حسین (علیه السلام) خواهد بود.
زیارت شب جمعه کربلا زیارت بسیار با فضیلتی است و همین‌قدر بس که امام صادق (علیه السلام) فرمودند: "اگر می‌خواهی روح انبیا و اولیا را زیارت کنی، شب جمعه برو کربلا. اگر می‌خواهی ارواح مطهر معصومین را زیارت کنی، شب جمعه برو کربلا. اگر می‌خواهی خدا را در بالاتر از عرشش زیارت کنی، شب جمعه برو." حالا روایت خیلی زیاد بود؛ بنده هم مطالبی آورده بودم که دیگر توفیق نشد عرض بکنیم. حالا ان‌شاءالله در نوبت دیگری خدمت دوستان باشیم.
در این شب جمعه ان‌شاءالله اولین حاجتمان فرج آقا امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) باشد. و این نکته را هم به آن توجه داشته باشیم ان‌شاءالله. خود این حقیر هم بتوانیم به آن توجه داشته باشیم؛ در این ساعاتی که حرم مشرف می‌شویم، تقریباً قطعی است برای ما، آن‌قدر واضح است که امشب امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در کربلا برای زیارت امام حسین (علیه السلام) مشرف می‌شوند. همین را اگر به آن توجه داشته باشیم، در این ساعات در جایی هستیم که قطعاً امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) اینجا حضور دارند، تشریف دارند. با این توجه به حرم مشرف شویم.
اساتید می‌فرمودند: "حالتان در حرم، حال جست‌وجو باشد." در حرمسرا "من یوسفِ" حضرت یعقوب به فرزندانش فرمود که وقتی برمی‌گردید مصر، همه جا را دنبال یوسف بگردید. "فَتَحسَّسُوا مِن یُوسُفَ." تحسس کنید، دنبال این باشید که یوسف را پیدا کنید، حسش کنید، سراغی از این و آن بگیرید، به هر کسی می‌رسید با این ذهنیت نگاهش کنید که شاید یوسف باشد. این سفارش حضرت یعقوب به فرزندانش برای ماها هم هست. امشب حرم مشرف می‌شویم: "فَتَحسَّسُوا مِن یُوسُفَ."
با این حال و هوا مشرف بشویم که امشب امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) زائر این حرم مطهر هستند. خدا کند جزو آن‌هایی باشیم که درک بکنیم حضور امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را. آن آقا می‌گفت که در و دیوار حرم از شوق ملاقات امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به وجد می‌آیند. ماها کنار امام زمان ایستادیم، نماز خواندیم و نفهمیدیم. جزو این دسته نباشیم و به برکت و عنایت امام حسین (علیه السلام) معرفت پیدا کنیم به امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و امشب ان‌شاءالله مورد دعای خاص امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) واقع بشویم.
بقیه‌ی را هم به یاد داشته باشیم در زیارت؛ همه مؤمنین و همه مسلمین را. مردم مظلوم و بی‌ پناه غزه را و همه دوستانمان و همه شیعیان را. همه محبین اهل بیت را. همه اموات را. همه شهدا را که روح شهدا هم امشب اینجاست. ان‌شاءالله که از برکات و فیض بی‌نهایت حرم در این شب رحمت همه بهره‌مند بشویم، به برکت صلوات بر محمد و آل محمد. «صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ.»
نظرات

برای ثبت نظر ابتدا وارد شوید.

ورود با گوگل

در حال بارگذاری نظرات...

عنوان آهنگ

عنوان آلبوم

00:00
00:00