مروری بر خطبه متقین

جلسه بیست و هشتم : صبر در برابر ظلم

00:06:06
9

متن
!! توجه: متن زیر توسط هوش مصنوعی تولید شده است !!
عرض سلام و ادب دارم خدمت شما. خیلی خوش آمدید. قبول باشد.

بسم‌الله الرحمن الرحیم. سلام علیکم. ان‌شاءالله که طاعات و عبادات همه عزیزان مقبول واقع شده باشد. این جمعه آخر ماه مبارک رمضان و دقایقی است که کم‌کم دیگر داریم وارد شب آخر ماه مبارک رمضان می‌شویم؛ باری بسته از این مهمانی تکرارنشدنی و استثنایی خدا. ان‌شاءالله، الهی آمین. خیلی ممنون، متشکرم. امروزم صدایتان را می‌توانیم بشنویم.

"و ان یبقی صبر حتی یکون الله هو الذی ینتقم." این بخشی است که درباره‌اش قرار است صحبت کنیم. من داشتم نسبت به روزهای گذشته‌ای که درباره صفات متقین صحبت می‌کردیم، خوش‌خلقی حتی با دشمن، بحث کظم غیظ، بحث احیای شب‌ها، بهره‌مندی از آیات قرآن، همه این‌ها را داشتم می‌گذاشتم کنار اینکه باور دارند که خدا انتقام ظالم را می‌گیرد و یاد خود امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام و آن جاذبه و دافعه توأمان حضرت افتادم.

در خدمت شما. خواهش می‌کنم. سلامت باشید. عبارت خودش منحصر به عبارتی است که بخش اعظمی از روایاتی که در مورد ظلم و این‌ها امروز صبح داشتم مطالعه می‌کردم، منحصر‌به‌فرد است. شبیه این عبارت را وقتی که به این‌ها ظلم می‌شود، به اهل تقوا، این‌ها صبر می‌کنند؛ یک کم عجیب است. صبر می‌کنند یعنی چه؟ وقتی به آدم ظلم می‌کنند، آدم باید مقابله بکند. این صبر به چه معناست؟ خیلی نکته دارد. صبر می‌کنم تا خدا انتقام بگیرد. این اولاً صبر می‌کنند یعنی چه؟ صبر می‌کنند یعنی از کار ظالم ... ظالم برای چه ظلم می‌کند؟ من یک کاری داشتم می‌کردم، خودم برای خودم مثلاً برنامه‌ریزی می‌کردم، دنبال یک کار خوبی بودم، دنبال یک کار بزرگی بودم. ظالم مانع شده که من دنبال این کار بروم، به من ظلم کرد. من باید چه‌کار کنم؟ باید ول کنم بروم؟ بی‌صبری؟ صبر می‌کنم یعنی مسیرم را ادامه می‌دهم. آن‌قدر ادامه می‌دهم تا به نتیجه برسم. این می‌شود. از این مسیر برنمی‌گردم، خطم را.

نکته دوم در مورد انتقام؛ خودش انتقام نمی‌گیرد تا خدا انتقام بگیرد. آیه در قرآن داریم ظاهراً، "فَإِذَا مَا غَضِبُوا هُمْ یَنْتَصِرُونَ". وقتی که به این‌ها، به این آدم‌های صالح وقتی که ظلم می‌شود، این‌ها انتصار می‌کنند. مرحوم فیض در "انتصار" می‌گوید: مقاومت. داری با دشمن مقاومت می‌کنی. وقتی بهشان ظلمی می‌رسد، مقاومت می‌کنند و انتقام، انتقام نمی‌گیرند. آیه قرآن می‌فرماید انتقام ... نکته: انتقام نمی‌گیرند یعنی از سر هوای نفس انتقام نمی‌گیرند. یعنی به خاطر شخص خودشان و هوای نفس و نفسانیات و منافع خودشان را در نظر نمی‌گیرند. خدا را در نظر می‌گیرند، منافع خدا را در نظر می‌گیرند، رضایت و خواسته خدا را در نظر می‌گیرند. آن‌جوری که خدا می‌خواهد اقدام می‌کنند، آن وقتی‌ هم که خدا می‌خواهد اقدام می‌کنند.

اگر خدا می‌خواهد که خود من اقدام بکنم، خودم اقدام می‌کنم و این اقدام من می‌شود انتقام. چندین بار بهش اشاره شده. این دیگر انگار دست من نیست، دست خداست که هوای نفس من این وسط مطرح نیست. انتقام دارد گرفته می‌شود. امام حسن مجتبی (ع) دارند انتقام می‌گیرند. از ابن ملجم دارم ... ضربه می‌زنند او را به انتقام خون امیرالمؤمنین (ع)، نه از بابت اینکه پدر او کشته شده، نه از بابت کینه. این دست الان دست خداست و به امر خدا دارد ... این نکته قشنگ: من خودم انتقام می‌گیرم، یک دوستانی می‌آیند ... من قدرت ندارم، دوستانی می‌آیند کمک من می‌کنند که اینجا باید حمایت از مظلوم کرد. حمایت از مظلوم می‌کند. مظهر اسم منتقم الهی می‌شود؛ مثل مرحوم شهید بزرگوار ما حاج قاسم سلیمانی که امروز رهبر معظم انقلاب وقتی اسم ایشان را آوردند، در چشمانشان اشک جمع شد و یاد در واقع در دل‌ها زنده کردند و فاتحه‌ای نثار ایشان کردند. این شهید بزرگوار ما مظهر اسم منتقم الهی است. هر وقت مظلومی را دید، هر جای عالم رفت، در واقع هر کاری که توانست، کمک می‌شود. انتقام الهی می‌گیرد.

یعنی نه من قدرت دارم نه کسی هست که به من کمک کند؛ خود دشمن را با یک دشمن دیگر درگیر می‌کنم. این هم یک مدل انتقام. به هر حال اهل تقوا نگاهشان همه‌اش به دستور خداست. وقتی هم که مظلوم واقع می‌شوند می‌ایستند ببینند خدا کی، چگونه، چطوری دستور می‌دهد برای این اقدام و دفع ظالم. این‌جور اقدام. این دستوری که خدا به ما داده در کلام بزرگان ما، این را شنیدیم که باید با این غده سرطانی رژیم صهیونیستی مبارزه کنیم و همه ما هرچیزی که در توان داریم می‌آوریم وسط برای مبارزه. از خدا می‌خواهم که ما مظهر اسم منتقم باشیم و انتقام خون این فلسطینی‌ها، لبنانی‌ها و همه عزیزانی که به دست ظالمان کشته شدند، طی این ... به دست ما بگیرد و ان‌شاءالله جشن فتح قدس را ان‌شاءالله خودمان با همدیگر، همین نسلمان ان‌شاءالله تو همین روزگار نزدیک برگزار کنیم. الهی آمین.

من هیچی نمی‌گویم دیگر بعد از کلام شما. حرف اصلی را شما ... خدا نگهدار عزیز.
نظرات

برای ثبت نظر ابتدا وارد شوید.

ورود با گوگل

در حال بارگذاری نظرات...