تاثیر درک مهندسی خلقت بر معنویت

جلسه یک : چرا برخی با قرآن هدایت و برخی گمراه می‌شوند؟

00:09:22
328

برخی نکات مطرح شده در این جلسه

ویز؛ از اسنپ تهران تا زندگی روزمره

امکانات شگفت‌انگیز مسیریابی ویز

تشبیه مسیرهای ویز به راهنمایی قرآن

شرط‌های استفاده از ویز و شرط‌های بهره‌مندی از قرآن

فیلتر بودن دل و بی‌تاثیری آیات

«کثیراً یُضِلّ»؛ راز گمراهی با خود قرآن

اقفال قلب؛ قفل‌های پنهان بر درک انسان

تدبر؛ حرکت قدم‌به‌قدم در کوچه‌های قرآن

دعا برای رفع حجاب‌های ظلمانی و نورانی

متن جلسه

‼ توجه: متن زیر توسط هوش مصنوعی تایپ شده است ‼
**بسم الله الرحمن الرحیم**
**الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی سیدنا و نبینا ابی‌القاسم المصطفی محمد.**
**اللهم صل علی محمد و آل محمد.**
من یک سؤالی را در دانشکده ادبیات پرسیدم. گمانم این بود که همه دوستان بتوانند جواب بدهند، [اما] یک نفر جواب داد. جوابشان چی بود؟ نرم‌افزاری [که] تازگیِ تازگی که نیست؛ بین ما چند وقتی است که مرسوم شده، رایج شده. حالا شاید بعضی عزیزان اسمش را شنیده باشند: نرم‌افزار "ویز" (Waze). حالا من آنجا که گفتم، یک نفر گفت: «ما شنیدیم.» گفتم: «خب چیست؟» گفت: «شنیده‌ام می‌گویند ضداسرائیلی امنیتی اسرائیلی است.»
نرم‌افزار واقعاً اسرائیلی هست یا نیست؟ نرم‌افزار برای موقعیت‌یابی در مسیرهای مختلف برای کل دنیاست. شما هر مسیری را از هر جا، از هر شهری به هر شهری، از کوچه‌ای به کوچه [دیگر] بخواهید بروید، برای نرم‌افزار تعریف می‌کنید که مثلاً من از محله فلان می‌خواهم بروم محله فلان. او به شما مسیرهایی را که دارید، می‌گوید. می‌گوید مثلاً سه تا مسیر داریم. مسافت را می‌گوید. می‌گوید: «مسیر اول مثلاً ۷ کیلومتر، مسیر دوم ۴ کیلومتر، مسیر سوم ۳ کیلومتر.» زمانی که طی می‌شود را دقیقاً می‌گوید؛ مسیر اول مثلاً ۱۲ دقیقه، مسیر دوم ۱۰ دقیقه. ترافیک در مسیر را به شما می‌گوید، تصادف در مسیر را به شما می‌گوید، پلیس در مسیر را به شما می‌گوید، دوربین‌های در مسیر را به شما می‌گوید، سرعت خود شما را به شما می‌گوید. در کوچه هم اگر بروید، می‌داند اینجا سرعت چقدر است؛ یعنی تعریف کرده‌اند برایش: «در این کوچه مثلاً سرعت این‌قدر باید باشد؛ این مقدار بیشتر نباید بروی.» هشدار می‌دهد.
بعد مسیر را برای شما نشان می‌دهد. جهت‌یاب آبی دارد. به شما می‌گوید الان دقیقاً کجایید، چقدر دیگر مانده، چه ساعتی دقیقاً می‌رسید. اگر جای ترافیک گیر کردید، توقف کردید، پشت چراغ‌قرمز ماندید، سرعتتان را کم کردید، دوباره بهتان زمان جدید می‌دهد: «الان با توجه به این‌ها، این‌قدر عقب افتادی، این‌قدر دیگر طول می‌کشد.» [اگر] اشتباه رفتید، خودش اتومات برای شما مسیریابی می‌کند. می‌گوید: «حالا از این کوچه چه شکلی بروی؟» باز از این کوچه چند تا مسیر دارید.
من خیلی جاهای مشهد را بلد نبودم. این چند وقت با همین نرم‌افزار، [مثلاً] منبر شب جمعه در منزل طباطبایی؛ مثلاً آن طرف نرفته بودم تا حالا. کلاسی داشتیم، باید از آنجا می‌رفتیم. سریع به این نرم‌افزار دادم و اسم کوچه‌پس‌کوچه را به ما گفتش که از کجا برویم به ترافیک نخوریم. راحت و قشنگ آمدیم. هشدار صوتی هم دارد: «الان راست برو، چپ برو، ۲۰۰ متر جلوتر بپیچ.» طراحی بکنید: «راست، چپ، مستقیم، چپ.»
اولین بار این را در تهران، در اسنپ‌های تهران که سوار می‌شدیم، آنجا دیدم. عزیز من، خیلی چیز عجیب و غریبی است، واقعاً. یکی از این راننده‌های اسنپ به من می‌گفت که: «حاج‌آقا، من کار ندارم این اسرائیلی است یا کیست؛ هر کی هست من دعایش می‌کنم روزی چند بار. زندگی ما دارد با این اداره می‌شود. این اگر نبود، خیلی واقعاً کار را راحت کرد.» پمپ گاز، پمپ بنزین؛ این‌ها همه را می‌گوید. در مسیرِ [یک] بازی اسنپ دیگر سوار شده بودیم، گفتم: «آقا، این‌ها واقعاً راست‌راستکی است؟ این‌ها که می‌گوید: "آنجا ۲۰۰ متر جلوتر آنجا یک پل [است]"، دروغ نمی‌گوید؟»
من با خودم فکر می‌کردم که بشر وقتی یک همچین چیزی توانسته طراحی بکند برای اینکه در سیر نمانَد، گم نشود؛ یعنی خالق بشر عاجز بوده از اینکه برای ما یک همچین چیزی درست بکند برای اینکه در مسیر به سمت نمانیم و گم نشویم؟ فکر می‌کردم. بعد دیدم نه، اتفاقاً دقیقاً قرآن یک همچین چیزی است. شما این نرم‌افزار چند تا شرط دارد برایش که بتوانید استفاده بکنید. یکی اینکه باید وی‌پی‌ان داشته باشید. حالا نه وی‌پی‌ان مال همه‌چیز، وی‌پی‌ان مال همین [نرم‌افزار]. خطرناک [هم] هست، وی‌پی‌ان همین فیلترشکن. فیلترشکن همین، چون این فیلتر است. الان هنوز هم با اینکه می‌شود دانلودش کرد، ولی فیلتر [است].
اول فیلترشکن، بعد اتصال با جی‌پی‌اس می‌خواهد، بعد اتصال با اینترنت. این‌ها اگر نباشد، این نرم‌افزار اصلاً کار نمی‌کند؛ یعنی چیز اضافی [است] و فقط شما را خسارت‌زده می‌کند، علافتان می‌کند، بیشتر هم گم می‌شوید؛ چون نمی‌تواند آپدیت بشود، نمی‌تواند [راه را نشان دهد].
«...شفا و رحمت للمؤمنین و لا یزید الظالمین.» قرآن برای ظالمین خودش تعریفش این است. می‌گوید: «تو اذیت می‌شوی. بیایی، گم می‌شوی. اذیتت می‌کنم، خسارت دارم.» حالا تعاریف قرآن عجیب است: «کثیراً یُضِلُّ بِهِ، کثیراً یَهدی بِهِ.» کثیری را هدایت می‌کند، راه را بهت نشان می‌دهد، [و] باعث گمراهی کثیری می‌شود. با همین گم می‌شوند. خیلی جالب است، ها؟ این آیات را واقعاً یک وقت‌هایی آدم نمی‌تواند دقیقاً به کُنهش برود. یعنی چی؟ خود این باعث گم شدنت می‌شود. یکی‌اش این است که آدم فیلتر باشد.
فیلتر بودن انسان به چی؟ حالا من در این جلسات ان‌شاءالله، یک چند جلسه در مورد همین صحبت می‌کنیم تا به موضوع اصلی بحثمان برسیم. گم شدن انسان به واسطه این نرم‌افزار که دقیقاً موقعیت شما را به شما می‌گوید، مقصدتان را به شما می‌گوید، مسیرهای پیشنهادی را می‌گوید، موانع سر راه را به شما می‌گوید، سرعت مطمئن را به شما می‌گوید، امدادهایی که در این مسیر لازم دارید را به شما می‌گوید، اگر یک قدم گم شدید، مسیرهای جدید را به شما می‌گوید؛ این‌ها اعتقادمان در مورد قرآن است یا نیست؟ هست. نمی‌توانند بهره ببرند. چرا؟ چون این‌ها خودشان فیلترند.
«افلا یتدبرون القرآن ام علی قلوب اقفالها؟» تدبر در قرآن نمی‌کنند. تدبر، حالا خودش یک بحث مفصلی است. [مثلاً اینکه] پشت سر هم بنشیند؛ قدم به قدم که شما دارید می‌روید، کوچه بعدی را به شما بگوید، کوچه بعدی را کشف کنید؛ این تدبر است. تدبر نمی‌کنند، فیلتر شده‌اند. اقفال‌ها! چندین قفل دارد این دل، چندین فیلتر دارد. نمی‌تواند بهره ببرد. رضا گم می‌شود در این عالم.
ان‌شاءالله توضیح این بحث را، ادامه این بحث را در واقع، جلسه بعد مفصل‌تر عرض خواهیم کرد.
**خدایا، به آبروی اهل بیت، به آبروی امام رضا، حجاب‌های قلبی، حجاب‌های ظلمانی، حجاب‌های نورانی را از دل ما مرتفع بفرما.**
**در فرج آقا امام زمان تعجیل بفرما.**
**و صلی الله علی سیدنا محمد و آله الطاه.**

جلسات مرتبط

محبوب ترین جلسات تاثیر درک مهندسی خلقت بر معنویت

عنوان آهنگ

عنوان آلبوم

00:00:00
/
00:00:00